Claranet voorkomt datalek met Veilig Mailen

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
versleutelen

Met de nieuwe dienst Veilig Mailen van Claranet kan twee-derde van de gemelde datalekken direct worden voorkomen. Veilig Mailen is een simpele toevoeging aan bestaande e-mailprogramma’s waardoor persoonsgegevens van klanten, partners, leveranciers en medewerkers beschermd blijven. Het uitwisselen van bestanden verloopt veilig, zonder dat gebruikers zich zorgen hoeven te maken om een datalek. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Claranet te nomineren in de categorie Serviceleverancier van het Jaar.

Veilig Mailen is gebaseerd op AttachingIT’s SmartLockr en zorgt ervoor dat organisaties hun e-mail kunnen blijven gebruiken, maar dan met de veiligheidsstandaarden van nu. Hiervoor is geen nieuw e-mailprogramma ontwikkeld, maar is de Veilig Mailen-oplossing direct geïntegreerd in Outlook. Dit heeft als voordeel dat de werkprocessen van medewerkers niet worden verstoord, doordat ze blijven werken vanuit hun vertrouwde Outlook-omgeving.

Veilig Mailen maakt standaard gebruik van beveiligde tls-verbindingen. Hierdoor zijn alle kanalen waarin de data worden verzonden altijd beveiligd. De end-to-end versleuteling zorgt ervoor dat alle data versleuteld wordt voordat die het apparaat van de verzender heeft verlaten en pas gedecodeerd wordt op het apparaat van de ontvanger. Hierdoor is de data niet leesbaar voor onbevoegden wanneer deze het internet opgaat. Om er echt zeker van te zijn dat de bevoegde persoon een vertrouwelijke document ontvangt, bevat de end-to-end versleuteling een eenmalig authenticatieproces. Hierbij moet de ontvanger zich eerst authenticeren middels sms. Hierna is het kanaal tussen de gebruiker en de ontvanger end-to-end beveiligd om de zekerheid van een veilige overdracht van de bestanden te garanderen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.