Colt maakt Berlinale veilig met encryptie

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
troffee

Colt Technology Services heeft zijn nieuwe Colt Encryption Services voor het eerst ingezet gedurende het Berlin International Film Festival 2019. Colt waarborgde daarbij de veiligheid van de connectiviteit door al het dataverkeer van het filmfestival te versleutelen, ongeacht het type data of de gegevensbron. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Colt Technology Services te nomineren in de categorie Serviceleverancier van het Jaar.

Colt Encryption Services voorziet in uiterst geavanceerde encryptietechnologie en wordt vanaf nu toegepast binnen het complete dekkingsgebied van het Colt IQ-Network, dat onder meer Europa, Azië en Noord-Amerika omspant. Voor het succes van de Berlinale was een veilig high-bandwidth netwerk van cruciaal belang. Colt had de taak om alle filmcontent te beheren en direct over te dragen via het glasvezelnetwerk van de Berlinale. Zodoende kon er flexibel gereageerd worden, werden pieken opgevangen en kon de bandbreedte real-time aan de gebruikersbehoeften worden aangepast.

De hardware-oplossing voor Ethernet-encryptie van Colt beschermde bandbreedteverbindingen met een snelheid tussen de 1 Gbps en 10 Gbps, al naar gelang de lijn. Eventuele latency werd tot minder dan een milliseconde beperkt en de data werd versleuteld met een speciaal daartoe geprogrammeerde chip. Dit stelde de organisatie van de Berlinale in staat om snelheid en beveiliging te combineren tijdens de overdracht van filmdata. Colt is sinds 2009 digital cinemapartner van de Berlinale.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.