Fox-IT laat recht digitaal zegevieren

Computable Awards 2019

Juichen

Cybersecurityspecialist Fox-IT uit Delft meldt dat forensisch it-expert Gina Doekhie is ingeschreven in het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) voor het strafrecht. Zij kan in strafrechtzaken specifieke kennis en expertise delen over het domein van digitale forensische opsporing. Fox-IT zegt de eerste en vooralsnog enige commerciële organisatie in Nederland te zijn die met kennis en expertise van digitaal forensisch onderzoek bijdraagt aan de rechtspleging in het Nederlandse strafrecht. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Fox-IT te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

Digitaal forensisch advies wordt steeds belangrijker in de civiele rechtsspraak en het strafrecht. Onderzoek moet op de juiste manier worden uitgevoerd, opdat het door de rechter kan worden geaccepteerd. Het vereist zeer specifieke kennis en capaciteit om bewijzen van cybercriminaliteit snel, effectief en accuraat te kunnen identificeren en interpreteren. De combinatie van expertise op gebied van digitaal forensisch onderzoek en diepgaande kennis over juridische procedures is volgens Fox-IT zeldzaam.

Het cybersecuritybedrijf heeft met Gina Doekhie, Steffen Moorrees en Ivo Pooters nu drie gerechtelijk deskundigen in huis op het gebied van civiel recht. Dankzij haar registratie kan Doekhie nu door de rechtbank ook worden ingeschakeld voor onderzoek in het strafrecht. Er was tot nu toe nog geen expert op het specifieke vlak van digitale forensische opsporing benoemd. Als geregistreerd deskundige is de deskundigheid van Doekhie objectief erkend en vastgelegd in een wettelijke erkenning van haar vakbekwaamheid. De titel ‘gerechtelijk deskundige’ staat op persoonlijke naam.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2019 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.