Palo Alto Networks scoort met breedbandsecurity

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:

De opkomst van 5G-netwerken en de snelheid en bandbreedte van die netwerken brengt nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee. Aanvallers kunnen in korte tijd nog meer data buitmaken, bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van snelle internetverbindingen en daardoor kunnen aanvallen een veel grotere impact hebben op de bedrijfsvoering en zelf hele sectoren lamleggen. Palo Alto Networks tacklet deze risico’s van 5G en anticipeert er als netwerkbeveiliger op. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Palo Alto Networks te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

Partijen willen steeds vaker weten wat er op applicatieniveau speelt. Daarvoor worden onder meer de netwerkprotocollen GTP-U en GTP-C ingezet. De controle vindt geautomatiseerd plaats op basis van cloudbased analytics. Ook data die via Narrowband iot-netwerken wordt verstuurd, kan geanalyseerd worden. Cybersecurity wordt in het 5G-tijdperk steeds meer een zaak van volledig geautomatiseerde aanvallen tussen machines, waar nauwelijks nog mensen aan te pas komen.

Palo Alto Networks heeft daarom een reeks nieuwe producten en updates aangekondigd om het aanbod af te stemmen op de toekomst van dreigingen rondom razendsnelle breedbandnetwerken zoals 4 en 5G. Daarbij worden steeds meer de randen van het netwerk opgezocht. Beveiliging begint in de visie van de securityleverancier almaar meer op applicatieniveau. Daarbij draait het nog steeds om het preventief voorkomen van aanvallen en wordt het netwerkverkeer aan de randen van het netwerk geanalyseerd. In de nieuwe propositie wordt security als dienst geleverd en klanten kunnen via een appstore producten inslaan voor de beveiliging van hun netwerk. Het bedrijf kondigde ook een applicatieplatform aan waarin alle incidenten binnen netwerk-, eindpunt- en cloudsecurity worden gelogd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.