WatchGuard krijgt nominatie voor brede portfolio

Computable Awards 2019

Winnaar

WatchGuard is al ruim twintig jaar leverancier op het gebied van informatiebeveiliging. Zo was WatchGuard een drijvende kracht achter de eerste firewalltechnologie. Tegenwoordig maken meer dan tachtigduizend kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd gebruik van de securityproducten en -diensten van WatchGuard. Het portfolio bestaat onder meer uit securityappliances, waarvan er in totaal meer dan een miljoen zijn verkocht, en oplossingen voor bijvoorbeeld multifactorauthenticatie en veilige wifi-netwerken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om WatchGuard te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

WatchGuard brengt regelmatig nieuwe producten en diensten op de markt, waarvan een groot deel in-house ontwikkeld is. Daarnaast doet WatchGuard strategische overnames om het portfolio uit te breiden. Deze strategie heeft geleid tot het meest uitgebreide assortiment aan best-of-breed netwerkbeveiligingsdiensten: van intrusion prevention systems, applicatiebeheer, spamblokkering en webfiltering tot geavanceerde bescherming tegen malware en gegevensverlies. WatchGuard biedt ook een complete suite met diensten voor netwerkmonitoring en -beheer.

2018 was een belangrijk jaar voor WatchGuard. Het bedrijf introduceerde een nieuwe cloudgebaseerde multifactorauthenticatie-dienst voor het mkb: AuthPoint. Deze oplossing maakt een einde aan complexe integratieprocessen, aanzienlijke betalingen vooraf en tijdrovend beheer. Zo is er geen speciale hardware nodig. Gebruikers identificeren zichzelf via de AuthPoint-app van WatchGuard. AuthPoint vloeit voort uit de overname van Datablink in 2018. WatchGuard heeft de technologie van Datablink dus in relatief korte tijd geïntegreerd in het eigen portfolio. In 2018 lanceerde WatchGuard ook een cloudgebaseerde oplossing tegen phishing genaamd DNSWatch. Nog een recente innovatie is Threat Detection and Response. Deze clouddienst maakt gebruik van de correlatie- en dreigingsscore-engine ThreatSync.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.