MarkLogic scoort met agile data-integratie

Computable Awards 2019

Juichen

MarkLogic maakt data-integratie eenvoudig, het NoSQL-dataplatform voldoet aan alle eisen van de enterprise. Meer dan duizend bedrijfs- en overheidsklanten wereldwijd gebruiken MarkLogic om al hun data uit verschillende bronnen om te zetten in bruikbare informatie voor efficiëntere dagelijkse processen en besluitvorming. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om MarkLogic te nomineren in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

MarkLogic is ontworpen om data die, al dan niet in silo’s, verspreid is over de organisatie beter, sneller en goedkoper te integreren en zo een 360-graden beeld te creëren van alle gegevens. Daarbij worden de gegevens ook nog eens op het hoogst mogelijke niveau beveiligd. MarkLogic vindt dat de agile benadering van softwareontwikkeling, ook de standaard moet zijn voor data-integratie. Door gebruik te maken van verouderde databases, spenderen organisaties vaak maanden of jaren aan het vooraf modeleren van hun data en ETL, voordat ze aan het ontwikkelen van een applicatie toekomen. Volgens MarkLogic moet dit sneller kunnen door gebruik te maken van een multi-model aanpak.

MarkLogic is een flexibel multi-model NoSQL-databaseplatform dat met data kan omgaan, ongeacht het formaat (relationele tabellen, documenten, graph data, XML, JSON en meer), en zonder het vooraf te hoeven modeleren. Tijdens het inladen van de data, worden deze ook meteen geïndexeerd. Hierdoor zijn de data meteen doorzoekbaar. Daarnaast kan MarkLogic verbanden leggen tussen gegevens door gebruik te maken van triples. Het is vervolgens eenvoudig om de data weer uit het platform te halen en door middel van api’s, die de data weer aanbieden aan benodigde applicaties.

MarkLogic scoorde bij de jury ook hoge ogen met de introductie van de Data Hub Service. Deze cloudgebaseerde dienst is naar eigen zeggen de snelste en meest kosteneffectieve manier om bedrijfskritische gegevens te integreren, op te slaan, te harmoniseren, analyseren en beveiligen. Dankzij de nieuwe service wordt de Data Hub-technologie van MarkLogic toegankelijker door de kosten en operationele last voor het integreren van grote hoeveelheden gegevens te verlagen. Met de Data Hub-technologie als fundament kunnen organisaties krachtige analytische en transactionele applicaties voeden rond iot-analyse, kennisgrafieken, kunstmatige intelligentie en machine learning.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.