Qlik helpt Mediair met analytics-platform

Computable Awards 2019

award

De internationale humanitaire organisatie Medair zet samen met Qlik analytics in voor datagedreven besluitvorming bij het helpen van vluchtelingen in Libanon. Medair gebruikt het Analytics Platform van Qlik voor het betrekken van stakeholders, verbeteren van de besluitvorming over hulpprogramma’s, monitoren en evalueren van projecten en optimaliseren van de activiteiten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Qlik te nomineren in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

Als onderdeel van het samenwerkingsverband gebruikt Medair het Analytics Platform van Qlik om data-applicaties beschikbaar te stellen aan zowel de interne teams als externe belanghebbenden, zoals de UNHCR en geldverstrekkende overheden. Dit samenwerkingsverband past binnen Qliks inspanningen op het gebied van corporate responsibility, die onder andere bestaan uit het beschikbaar stellen van software en services aan ngo’s. Dit heeft een positieve impact op de humanitaire activiteiten van Medair, dat met name behoefte heeft aan data waarop actie kan worden ondernomen en die kan worden gebruikt voor een gefundeerde besluitvorming met betrekking tot de verspreiding van hulp.

Medair verzamelt en beheert data over en locatiegegevens van vluchtelingen in Libanon. De organisatie verzamelt elke drie maanden essentiële basisgegevens in alle vluchtelingenkampen in het land. Die gegevens worden vervolgens in kaart gebracht met behulp van geotechnologieën en analytics. Het resultaat is een eenduidige dataset die wordt gebruikt om te identificeren waar welke hulp nodig is, zodat die ook wordt geleverd in afgelegen en kwetsbare gemeenschappen. Dit verbetert de algehele coördinatie en effectiviteit van alle hulporganisaties die in de regio actief zijn.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.