Tableau Software scoort nominatie met Ask Data

Computable Awards 2019

collega's

Met Ask Data zet Tableau Software eenvolgende stap in de evolutie van selfservice-analytics. Ask Data maakt gebruik van natural language processing (NLP), waardoor vragen gesteld in gangbare bewoordingen gebruikers direct een visueel antwoord opleveren in Tableau. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Tableau Software te nomineren in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

Professionals kunnen - in het Engels - simpelweg een vraag typen als ‘Wat zijn mijn verkoopcijfers van deze maand?’. Tableau geeft daarop een interactieve datavisualisatie waarbij de klant de data verder kan verkennen, de vraag kan aanscherpen en dieper op de details kan doorvragen, zonder diepgaande kennis te hebben van de datastructuur. De verkregen inzichten kunnen ook eenvoudig met anderen gedeeld worden zonder iets te hoeven installeren of programmeren.

Met Ask Data kan iedereen de dialoog aangaan met zijn of haar data, of het nu om een eindgebruiker uit de business of it-professional gaat. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmes die gericht zijn op begrip van de intentie van de gebruiker, niet op sleutelwoorden, waardoor Tableau relevantere resultaten kan geven. Daarbij wordt statistische kennis gecombineerd met kennis uit de praktijk. Zo wordt er zowel gekeken naar de kennis van de databron, als het historische gedrag van de gebruiker. Ook worden er diverse synoniemen en opties meegenomen. Ask Data is volledig geïntegreerd in het Tableau-platform.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.