Sense Glove laat virtueel gereedschap werken

Computable Awards 2019, Digitale Innovatie van het Jaar

Het voelt als een trillende handschoen. En dat is het in feite ook. Met de Sense Glove ervaren mensen virtueel hoe echt gereedschap voelt en wat ermee gedaan kan worden. Het is een soort van exoskelet, maar dan alleen voor de hand. Aan elke vinger zitten sensoren en motortjes, waardoor impulsen van de vinger worden doorgegeven aan een computer en impulsen van de computer naar de vinger worden verzonden. ‘Sense Glove’ van het gelijknamige bedrijf is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

De handschoen en computer staan in verbinding met een virtual reality-bril. Als deze wordt opgezet, wordt in een virtuele omgeving bijvoorbeeld een garage getoond waarin allerlei gereedschap ligt. Dit gereedschap kan virtueel worden opgepakt en gebruikt. Als iemand dit doet, dan worden trillingen van het apparaat gevoeld, bijvoorbeeld van een boormachine. Ook kan iemand voelen hoe materiaal aanvoelt. Een zacht balletje voelt echt zacht. De boormachine voelt hard.

Met Sense Glove kunnen mensen leren hoe met gereedschap gewerkt kan worden. Het is dus voor een eerste kennismaking met dit gereedschap. Het voordeel is dat mensen niet meteen een hele garage hoeven te gebruiken en niet steeds opnieuw materiaal hoeven aan te schaffen.

Terug naar de overige genomineerden

Sense Glove leert hoe gereedschap aanvoelt

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.