WoningNet krijgt nieuw woonruimtebemiddelingssysteem

Computable Awards 2019, Digitale Innovatie van het Jaar

Dit artikel delen:
Awards

Het vijftien jaar oude woonruimtebemiddelingssysteem van WoningNet was aan vernieuwing toe. Het moest een modern platform worden dat de klanten van WoningNet, meer dan honderd woningcorporaties, een verbeterde dienstverlening biedt. Het nieuwe WRB van WoningNet is een maatwerk applicatie die uniek is in de woningmarkt. Het automatiseert in verre mate het koppelen van woningzoekenden aan woonruimte, waardoor het effectiever en efficiënter is. Het project ‘WoonRuimte Bemiddeling’ van WoningNet, Buckaroo, CoolProfs en OutSystems is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Het woonruimtebemiddelingssysteem wordt door woningcorporaties gebruikt om voor woningzoekenden een geschikte (sociale) huurwoning te vinden. Het nieuwe WRB is een uniform en intuïtief systeem dat aansluit op de processen van woningcorporaties voor de selectie en sortering van woningzoekenden. In het systeem zijn wet- en regelgeving en andere selectiecriteria verwerkt. Het biedt op elk moment inzicht in de stand van zaken en welke acties er nog uitgevoerd moeten worden. Het systeem is in samenwerking met de corporaties ontwikkeld en kan door alle corporaties gebruikt worden. Het wordt continu uitgebreid met nieuwe functies en features, en draait volledig in de cloud.

Het nieuwe WRB stelt WoningNet en corporaties ook in staat met innovatieve (mobiele) producten te komen. Op korte termijn volgen er voorspellende, datagedreven oplossingen die dankzij deze digitaliseringsslag mogelijk zijn geworden. De ontwikkeling van het nieuwe WRB betekende voor WoningNet de introductie van Agile/Scrum werken. Bovendien werd er voor het eerst gebouwd met low-code platform OutSystems. Voor de inrichting, het ontwerp en de ontwikkeling werd nauw samengewerkt met OutSystems-partner CoolProfs. Het WRB bevat persoonlijke data van 1,1 miljoen woningzoekenden. Waarborgen van de privacy is dus een belangrijk punt. De corporaties zijn bovendien afhankelijk van een goed functionerend WRB voor hun dagelijkse werkzaamheden. Er was daarom geen marge voor fouten. Het betaalverkeer is uit het systeem gehaald en geautomatiseerd met Buckaroo.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.