Samsung, Cisco en Orange komen met 5G-drone

Computable Awards 2019, Partnerproject van het Jaar

drone

Samsung Electronics, Cisco en Orange onthulden op Mobile World Congress 2019 in Barcelona een veelbelovende industriële 5G-applicatie met een drone. Een drone met een zeer lage latentie en een kwalitatief hoogwaardig videosysteem wordt bestuurd vanuit de Orange-stand op de Fira de Barcelona. De drone, die zich buiten in een datacenter van Orange bevindt, is uitgerust met een 5G-router (CPE) waarmee commando’s naar de drone worden overgebracht en een hoogwaardige videofeed met een lage latentie wordt verzonden. In de Orange-stand is te zien hoe de piloot de drone bestuurt met behulp van een 5G-tablet. Het project ‘Dronetoepassing met 5G’ van Samsung, Cisco en Orange is door de redactie van Computable genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Samsung en Cisco bundelden hun krachten voor deze live demonstratie. Samsung gebruikte zijn 5G-oplossingen, waaronder gevirtualiseerde RAN, een van de kleinste 5G-toegangseenheden, meerdere 5G-routers voor binnen en buiten en 5G-tablets. Het Ultra Gateway Platform van Cisco biedt een 5G virtuele pakketkern bovenop de NFV-infrastructuur van Cisco die een verbeterde doorvoer en flexibiliteit garandeert. Door gebruik te maken van de grote bandbreedte die beschikbaar is op mmWave-banden, zoals 26 GHz, en geavanceerde antennetechnologieën zoals massieve MIMO en beamforming, konden de bedrijven mobiliteit, een zeer lage end-to-end latentie en een hoge capaciteit bereiken die de overdracht van hoogwaardige videofeeds mogelijk maken.

De presentatie van de drone op het Mobile World Congress toont aan welke impact 5G kan hebben in combinatie met virtualisatie- en automatiseringstechnologie om bedrijven te helpen alles uit hun resources te halen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T15:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.