Insight helpt HZPC met Sophos-security

Computable Awards 2019, Partnerproject van het Jaar

Al enige tijd speelt HZPC met het idee om de draaiende beveiligingssoftware te gaan vervangen. De aardappelteler was hier allerminst tevreden over en had al een paar keer gemerkt dat de software malware, onschuldig of niet, niet tijdig had ondervangen. Toen de software tot overmaat van ramp ook nog eens een virus doorliet, afkomstig van een usb-stick, was de maat vol. Dit moest anders kunnen. De veiligheid van de data van het bedrijf moest gewaarborgd blijven. Het project ‘Veilig en bewust omgaan met data’ van HZPC, Insight en Sophos is door de redactie van Computable genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Tijdens het jaarlijkse Insight Higher Ground-evenement sprak HZPC met Insight over hun beveiligingsvraagstuk en het advies gaf uiteindelijk de doorslag. Insight adviseerde niet alleen te kijken naar de beveiliging van het hele netwerk, met servers, diverse apparaten en applicaties, maar ook het gedrag van medewerkers. Ook was er de wens om slimme, zelflerende software te installeren, die gebruiksvriendelijker zou zijn en minder belastend voor het hele netwerk.

Gekozen werd om Sophos Central Intercept X Advanced uit te proberen. Dit type next gen beveiligingssoftware onderschept verdachte taken die een computer uitvoert. Denk hierbij aan het automatisch downloaden van iets, na het openen van alleen maar een linkje op internet. Daarbij biedt Sophos ook softwarematige oplossingen om bewustwording te creëren, te stimuleren en steekproefsgewijs te testen en te analyseren. De software van Sophos haalde de ‘vervuilde’ usb-stick er meteen uit en ook toonde het allerlei andere potentiele gevaren aan die het oude systeem had doorgelaten. De software is inmiddels geïnstalleerd door Sophos.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T15:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.