Acronis scoort nominatie met zijn Schools Initiative

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Acronis is leverancier van cyberbeveiliging en beveiligt een half miljoen organisaties en 5,5 miljoen thuisgebruikers wereldwijd. Het bedrijf maakt zich via zijn Foundation onder andere sterk voor educatie. Een voorbeeld hiervan is het Acronis Schools Initiative waarin gewerkt wordt aan een onderwijsinfrastructuur en een goede leeromgeving. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Acronis te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Het Acronis Schools Initiative vindt ondervertegenwoordigde en verwaarloosde gemeenschappen waar kinderen en jongeren lijden onder een gebrek aan onderwijsinfrastructuur en een slechte leeromgeving. Acronis werkt samen met non-profit organisaties over de hele wereld en bouwt scholen die voldoen aan de unieke behoeften van elke gemeenschap en helpt oplossingen te vinden voor de infrastructuurproblemen die van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van een school. Er zijn inmiddels veertien projecten in veertien landen op vier continenten. Met dit initiatief zijn al meer dan 3.300 mensen bereikt.

Binnen het Acronis Schools Initiative zet de leverancier (uiteraard) ook zijn eigen beveiligingsoplossingen in. Met zijn ai-gebaseerde, actieve beschermingstechnologie, blockchain gebaseerde gegevensauthenticatie en hybride cloudarchitectuur beschermt Acronis alle gegevens in elke omgeving, inclusief fysieke, virtuele, cloud, mobiele workloads en toepassingen. Het vermogen om data te vertrouwen is een grote uitdaging van de moderne digitale wereld voor het uitvoeren van datagedreven beslissingen. De toenemende acceptatie van machine learning en kunstmatige intelligentie stelt bedrijven in staat om snel en effectief zakelijke beslissingen te nemen, terwijl het verzamelen, opslaan en gebruiken van betrouwbare gegevens vereist is. Het groeiende aantal apparaten en de distributie van gegevens tussen meerdere apparaten, locaties en cloudservices zorgen voor complexiteit in de infrastructuur en deze gedecentraliseerde infrastructuur is kwetsbaarder voor cyberaanvallen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.