Baangericht scoort met ict-baan voor werkzoekende

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Starter

Baangericht is een samenwerking van gemeente Almere, UWV en uitzendorganisatie Randstad. De partijen bundelen hun krachten om zo werkzoekenden in Almere meer kansen te bieden. Ultimum heeft zich aangesloten bij dit convenant. Concreet draagt Baangericht potentiële kandidaten aan bij de ict-dienstverlener. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Baangericht te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Gemeente Almere helpt werkzoekenden in de gemeente aan een ict-baan, zoals engineer, consultant of ethische hacker. Na een training van zes maanden treden de deelnemers in dienst bij Ultimum in Almere. Het scholingstraject gebeurt in het kader van het convenant Baangericht van de gemeente. Andere ondernemers uit Almere die 'samenwerken' met Baangarantie zijn onder meer Inditex, Alfen, Vivium Zorgroep, Walibi, Hema Bakkerijen, PostNL, More2 safety, Praxis en Zorgroep Almere.

Werkzoekenden met een uitkering, zonder ict-kwalificaties, worden bij Ultimum in zes maanden getraind tot ict’er. Het gaat om ict-functies zoals solution architect, netwerk engineer, Linux engineer, Microsoft Cloud engineer, cybersecurity consultant, business consultant, Office 365 consultant, pentester/ethical hacker of servicedesk-medewerker. Daarnaast moeten de werkzoekenden tijdens de opleiding praktijkervaring opdoen. Daarom draaien ze bij Ultimum mee bij projecten. Na het afronden van de gestelde doelen, bijvoorbeeld een aantal specialistische certificeringen, en het opdoen van praktijkervaring, treedt de kandidaat in dienst bij Ultimum. Hij/zij krijgt dan een vaste aanstelling, marktconform salaris, leaseauto, telefoon en laptop van de zaak.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.