Capgemini helpt boeren en krijgt nominatie

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Afrikaanse boer

Capgemini heeft een intelligent dataplatform ontwikkeld onder de naam Project FARM (Financial and Agricultural Recommendation Models). Dit platform is ontworpen om de landbouw-waardeketen te optimaliseren en de wereldwijde voedselvoorziening te ondersteunen. Het project FARM is opgezet in de Applied Innovation Exchange (AIE) Collaboration Zone (CoZone) van Capgemini in Nederland. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Capgemini te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Het FARM-platform maakt gebruik van artificial intelligence om met behulp van big data landbouwpatronen te bepalen. Uit deze inzichten worden gegevens gegenereerd om aanbevelingen te doen. Het gebruikt machine learning om het platform op schaal toepasbaar te maken door het te verbinden met mobiele telefoons. Deze oplossing is gebouwd in samenwerking met Agrics, een sociale onderneming die actief is in Oost-Afrika en die lokale boeren voorziet van agrarische producten en diensten op krediet.

Door het Project FARM krijgen boeren toegang tot advies op maat om de productie van gewassen te optimaliseren. Patronen uit de beschikbare gegevens geven Agrics informatie die kan helpen bij het sturen van commerciële besluitvorming en die inzicht geeft in mogelijke bedrijfsrisico’s. Ook kan informatie worden verstrekt aan partners in de waardeketen, voornamelijk leveranciers van zaden en meststoffen, en producenten en afnemers, waardoor inefficiënties in de waardeketen kunnen worden verwijderd. Door boerengemeenschappen te verbinden met datawetenschap en big data met traditionele landbouwmethoden, is het FARM-platform gebouwd om de waardeketen te optimaliseren en partijen als ecosysteem samen te brengen rond één datagestuurd platform. Het platform kan de weg vrijmaken om de kleinschalige boeren te voorzien van geautomatiseerde landbouw.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.