Correctbook bestrijdt analfabetisme en krijgt nominatie

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Afrikaanse school schrijven leren

Correctbook bestrijdt analfabetisme door het oneindig produceren van uitwisbare notitieboeken. Correctbooks worden verkocht aan consumenten en bedrijven in ontwikkelde landen. Voor ieder verkocht Correctbook krijgt een kind in rurale gebieden in Afrika toegang tot drie maanden schrijven met dezelfde Correctbooks. Zo kan iedereen oneindig schrijven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Correctbook te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Correctbook doneert meer dan alleen een los uitwisbaar boek in ontwikkelde landen. Samen met ontwikkelingsorganisaties zet Correctbook een ontwikkelingsprogramma uit op verschillende scholen. De kinderen worden voorzien van een Correctbook-set, bestaande uit een pen, een doekje, extra inkt en kluisjes in de klas. Gaat er iets kapot? Dan vervangt Correctbook het. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen die het product gebruiken worden gemonitord op de resultaten daarvan. Voor elk verkocht Correctbook kan een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester lang schrijven op wisbaar schrijfmateriaal.

Het digitale component van Correctbook zit ‘m vooral in de online werkomgeving. De Correctbook PDF Scan App is een online werkomgeving voor het digitaliseren, organiseren en delen van notities en ideeën. Schrijf oneindig in je Correctbook. Wis waar nodig. Digitaliseer/scan belangrijke notities die je voor altijd wilt bewaren en sla deze op in de app van Correctbook. De omgeving is makkelijk in te delen met mapjes en scans kunnen ook gedeeld worden met bekende applicaties zoals Dropbox. Op dit moment schrijven er 37.500 kinderen in ontwikkelingsgebieden met Correctbook.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.