Meisjes in techniek, nominatie voor Design (Y)our Future

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Meisjes, vrouwen en ICT, fotograaf:  Liesbeth Dingemans

[Fotograaf: Liesbeth Dingemans]

Design (Y)our Future is een samenwerking tussen Microsoft en VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Tijdens dit creatieve evenement gaan honderd meisjes van het voortgezet onderwijs aan de slag met het ontwerpen van hun toekomstige professionele rol in de samenleving. Dit doen zij door te verkennen wat de banen van de toekomst zijn en welke nieuwe vaardigheden je hier voor nodig hebt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Design (Y)our Future (Microsoft en VHTO) te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

De meisjes leren tijdens Design (Y)our Future in te zien hoezeer STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics)-vakken een rol spelen bij alle toekomstige vraagstukken en innovaties die mens en maatschappij nodig zullen hebben. Veel vrouwen weten de weg naar deze opleidingen te vinden en hebben het er prima naar hun zin. Maar nog steeds weten niet alle meiden dat een technische opleiding prima bij ze zou passen. Daarom organiseerden Microsoft en VHTO deze dag voor bijna zeventig meiden van het RSG Wiringherlant, onderdeel van het ROC Kop van Noord-Holland.

Tijdens deze dag kregen de leerlingen in groepjes uitleg over verschillende dingen. Zo ging er een groep aan de slag met de robotkatten, die in de zorg gebruikt worden voor dementerende of eenzame ouderen. Een ander deel kreeg les over datacenters, van vrouwelijke collega’s van Microsoft. Ze programmeerden ook een robot, zetten een deel van een computer in elkaar en stelden een 3d-printer in. Ondertussen noteren ze in hun werkboek wat ze ervan vinden, of ze iets herkennen en of ze zelf nog meer functies kunnen verzinnen.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.