Nederlandse windenergie helpt Microsoft aan nominatie

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Alternatieve energie

Stuur je een mail via Outlook? Dan waait die binnenkort op Hollandse windenergie naar de ontvanger toe. Want mede dankzij een langjarig contract met Eneco draaien de Nederlandse datacenters van Microsoft Nederland straks op groene stroom. Door dit soort commitment van grote klanten kan Eneco sneller, meer nieuwe windparken bouwen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Microsoft Nederland te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Microsoft tekende een contract om voor vijftien jaar Hollandse windstroom af te nemen bij Eneco. Deze energie komt van het nieuwe, offshore windpark Borssele III/IV, dat in 2021 operationeel is. Als grootafnemer van energie kunnen bedrijven als Microsoft investeringszekerheid bieden aan windparkexploitanten. Die zekerheid is cruciaal om additionele energieprojecten te realiseren. Daarom sluit Eneco langjarige contracten voor de afname van windenergie met grote organisaties en bedrijven zoals Microsoft. Het garandeert de levering van duurzame energie tegen een voorspelbare prijs. En het biedt Eneco de financiële basis voor het vergroten van duurzame opwekcapaciteit.

Microsoft werkt er al jaren naartoe, en vanaf 2022 is het zover: dan draaien de twee datacenters die het bedrijf in Nederland heeft, volledig op windenergie. Dat past binnen de doelstellingen van het bedrijf. In 2030 wil het dat meer dan 70 procent van zijn energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Dit sluit aan op de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs. Met het partnership maakt Microsoft zijn cloud volledig groen en wordt het verbruik bij klanten en partners verder terugdrongen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.