Tunga scoort met Afrikaanse programmeurs

Computable Awards 2020, categorie Duurzaamheid & MVO

Afrika toetsenbord

Tunga levert it-personeel-op-afstand en werkt hierbij uitsluitend met Afrikaanse programmeurs. Het bedrijf is in 2015 opgericht als een soort FairTrade 2.0, met het idee om Afrikaanse jongeren in gebieden met hoge werkloosheid toegang te verschaffen tot de internationale arbeidsmarkt, en tegelijkertijd het nijpende tekort aan it’ers in Europa aan te pakken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Tunga te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Tunga is een sociale onderneming, maar die ook gewoon een goede business case heeft. Inmiddels heeft het bedrijf een pool van meer dan vierhonderd it’ers en heeft het meer dan 150 klanten bediend in twaalf landen wereldwijd. Het commerciële hoofdkwartier bevindt zich in Amsterdam en het operationele hoofdkwartier in Kampala, Oeganda. Ook is er een operationeel kantoor in Lagos, Nigeria. Tunga groeit sinds zijn oprichting jaarlijks met meer dan tweehonderd procent en zit vol in de ‘hockeystick’.

Tunga is een sociaal bedrijf in een sector die niet bekend staat om haar empathie. Bij Tunga staat de mens centraal en dat merk je in de dienstverlening: de it’ers zijn trouw, toegewijd en vertonen geen prima donna-gedrag. De mensen en processen zijn ingesteld op een positieve interactie tussen mensen. Zo voorkomt Tunga veel van de vaak voorkomende valkuilen van outsourcing en remote software teams, zoals miscommunicatie en demotivatie. Developers werken graag voor het bedrijf omdat het zeer goed betaalt, training en opleiding biedt en een naar Afrikaanse maatstaven extreem betrouwbare werkgever is.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.