Nominatie DefDev voor weren externe recruiter

Computable Awards 2020, categorie Detachering & Recruitment

Werving recruiter recruiting

DefDev is een nieuw recruitmentplatform dat Nederlandse developers aan werkgevers koppelt. Dat gebeurt zonder de tussenkomst van een externe recruiter. Het rechtstreekse contact tussen de partijen moet de frustraties op de ict-arbeidsmarkt wegnemen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om DefDev te nomineren in de categorie Detachering & Recruitment.

DefDev staat voor Definitly Developers en is in 2019 opgericht. Sinds de start hebben al ruim zevenhonderd developers zich aangemeld op het platform. Veel bedrijven schakelen recruitmentbureaus in om de ict-vacatures te vervullen. De externe recruiter wordt belangrijker en krijgt hierdoor ook meer macht tijdens het wervingsproces. Dit zorgt ervoor dat de arbeidswerving in de ict-markt stilstaat. Daar moet volgens DefDev verandering in komen. Het bedrijf terug naar de basis, waarbij kandidaten direct in contact staan met een potentiële werkgever.

Ict’ers krijgen vrijwel dagelijks te maken met headhunters en recruiters. Zij voelen zich sociaal verplicht om iemand te woord te staan, ook wanneer ze geen interesse hebben. Bovendien kost het de ict-professionals onnodig veel tijd. Door de tussenpersoon weg te halen, wil DefDev de sociale druk en tijdverspilling voorkomen. DefDev richt zich daarnaast puur op developers wat ruis tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan wegneemt. Dit kan zowel in vaste dienst als op freelance-basis. Doordat er geen tussenpersoon betrokken is, is er bij DefDev geen (financieel) belang om een bedrijf en ict’er aan elkaar te koppelen. Een opdrachtgever sluit een abonnement voor drie, zes of twaalf maanden af en kan in die periode een onbeperkt aantal developers in dienst nemen. Zij betalen dus niet per aanstelling, wat gebruikelijk is met recruiters.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.