AD Software Engineering slaat brug tussen mbo en hbo

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

De vraag naar goede ict’ers is enorm, maar er zijn te weinig afgestudeerde ict-studenten van hoog niveau die de arbeidsmarkt daadwerkelijk betreden. Terwijl de praktijk zich razendsnel ontwikkelt, blijft het curriculum binnen het hbo-onderwijs achter. In reactie op dit kwantitatieve en kwalitatieve tekort ontwikkelen de Hogeschool van Amsterdam (HvA), ROC van Amsterdam en de Bit Academy de Associate Degree (AD) Software Engineering. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om AD Software Engineering te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

De sleutel voor het tekort aan goedgeschoold ict-personeel ligt volgens de opleiders onder andere bij het aan boord houden van mbo’ers die zijn doorgestroomd richting het hbo. Nu is de uitval hoog, terwijl dit met een aangepast onderwijsprogramma flink kan worden ingedamd. De HvA heeft een tweejarige Associate Degree in het leven geroepen om het gat te dichten. De AD Software Engineering richt zich op talentvolle mbo’ers die een succesvolle carrière in de ict-sector ambiëren.

De nieuwe AD is onderdeel van een doorlopende leerlijn met Bit Academy. Samen met ROC Amsterdam en ROC Flevoland hebben zij een driejarige erkende mbo-opleiding opgezet die studenten opleidt tot onder andere software-engineer, UX-designer of een ander beroep van de toekomst. Binnen de Bit Academy is al het onderwijs peer-to-peer, projectgewijs en in samenspraak met het bedrijfsleven ontwikkeld. De AD Software Engineering is een opleiding van de HvA waarbij de onderwijsinhoud door verwevenheid met het bedrijfsleven wordt bepaald. In een innovatielab - het hart van de opleiding - worden vragen vanuit het bedrijfsleven opgepakt en opgelost. Studenten, docenten en professionals ontwikkelen daarbij bepaalde oplossingsstrategieën die direct worden meegenomen in het curriculum.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.