Applied Risk scoort met training ICS/scada-hacking

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

Dit artikel delen:

Het Nederlandse Applied Risk, dat zich specialiseert in de cybersecurity van vitale infrastructuur, gaf een trainingprogramma in geavanceerde ICS/scada-hacking tijdens de jaarlijkse Industrial Control Systems (ICS) Cyber Security Conference in Atlanta van het gerenommeerde vakmedium SecurityWeek. Met de training vergroten deelnemers hun kennis over beveiligingsanalyse en leren ze methoden voor het beoordelen van de digitale weerbaarheid van industriële omgevingen en hardware. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Applied Risk te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

De training is gericht op het verbeteren van de vaardigheden van technisch personeel dat verantwoordelijk is voor het beveiligen van ICS-omgevingen. AppliedRisk biedt een programma waarin de cursisten werken met simulaties van real-life aanvallen op belangrijke ICS/scada-onderdelen. Verder ligt de focus op industriële systemen en apparaten, zoals programmeerbare logische controllers, variabele frequentieregelaars en veiligheidscontrollers. Ook wordt aandacht besteed aan de protocollen die worden gebruikt in ICS-omgevingen, zoals Profinet en Modbus.

Een gerichte training krijgen op dit niveau is een zeldzame kans voor systeembeheerders. Zij kunnen hiermee hun technische vaardigheden vergroten op het gebied van het beschermen van zeer complexe industriële OT-omgevingen. De training voor geavanceerde ICS/scada-hacking biedt deelnemers de mogelijkheid om op een praktijkgerichte manier apparatuur en protocollen te doorgronden, waarbij ze kennis maken met het brede scala aan digitale bedreigingen waarmee de vitale infrastructuur op dit moment geconfronteerd wordt en ze geleerd wordt die infrastructuur te beveiligen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.