Verkoop eerste licentie levert CodeSkillz nominatie op

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

Onderwijs

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de Eindhovense startup CodeSkillz heeft het Van Maerlantlyceum als eerste school een licentie afgenomen van de CodeSkillz lesmethode. Vanaf begin maart zullen alle leerlingen in de brugklas les krijgen in Digitale Basisvaardigheden en Computational Thinking. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om CodeSkillz te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

De brugklassers krijgen de stof in het vak Onderzoeksvaardigheden. Hiermee loopt het Van Maerlantlyceum voorop bij de implementatie van het nieuwe curriculum. In de derde periode van het schooljaar gaan de leerlingen aan de slag met de leerlijn Digitale Basisvaardigheden, dat ingaat op onder andere de onderdelen waaruit een computer bestaat en het maken van goede presentaties met presentatiesoftware, en de leerlijn Computational Thinking, waarin leerlingen leren complexe problemen op te lossen met logische bouwstenen.

Het Van Maerlantlyceum is één van de vijf leerlabscholen van CodeSkillz die samen met de startup de lesmethode hebben ontwikkeld. Een belangrijke ambitie van het Van Maerlantlyceum is de relatie met de omgeving, waarin we met behulp van co-creatie lessen kunnen ontwikkelen voor onze leerlingen. De oefeningen die de leerlingen in de digitale omgeving maken, worden zoveel mogelijk automatisch nagekeken. In het nieuwe Docentenportaal, dat CodeSkillz ook heeft aangekondigd op het verjaardagsfeest, kan de docent precies zien hoe ver alle leerlingen zijn en of de klas moeite heeft met een bepaald onderwerp. Door de inzichten van het Docentenportaal weet een docent wanneer een onderwerp bijvoorbeeld extra klassikale, of juist individuele, aandacht nodig heeft.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.