Cursus CSI-010: Digital Forensics scoort nominatie

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

Digital Forensics

Op 28 juni 2019 gingen twintig studenten van de Cyberworkplace en het Techniek College Rotterdam een hack-aanval uitvoeren op hun leraar. De ddos-aanval is onderdeel van de cursus CSI-010: Digital Forensics. Tijdens deze les stuurden de studenten een grote hoeveelheid data naar de server van de leraar in een poging om de server uit de lucht te halen. De aanval werd uitgevoerd op een privénetwerk. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Cyberworkplace en Techniek College Rotterdam te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Een goede hacker is ook een goede beveiliger en een goede beveiliger weet hoe hackers denken en werken. Anjo Eijeriks, docent Techniek College Rotterdam, geeft les bij de opleiding ICT Beheerder en Applicatie Ontwikkelaar. Hij is de securityspecialist van zijn onderwijslocatie en vindt dat beide kanten van computerbeveiliging, het (ethische) hacken en het beveiligen daarvan, als één geheel moeten worden gezien. Daarom krijgen de studenten de unieke kans om een ddos-aanval uit te voeren op zijn server.

Op 10 mei 2019 startte in de Rotterdamse Cyberworkplace het programma CSI-010, een bijzondere cursus voor aankomende digitale rechercheurs. Deze opleiding, die in samenwerking met Techniekcollege Rotterdam, het Rotterdamse bedrijfsleven én de politie is georganiseerd, helpt jongeren cybercrime op te sporen en te voorkomen. Gesteund door gastdocenten uit het veld verdiepen 20 geselecteerde deelnemers zich wekenlang in de krochten van het internet. Zij leren basisvaardigheden digitaal forensisch onderzoek om online fraude, bedrijfsspionage, phishing of chantage te bestrijden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.