ICT Campus krijgt nominatie voor Digital Days

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

Schoolbord slim lampje

Tijdens Digital Days op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 konden vierhonderd studenten in de Regio Foodvalley kennismaken met ict en aan de slag gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Het evenement wordt georganiseerd door ICT Campus en zijn partners. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om ICT Campus te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Digital Days bestaat uit drie onderdelen: een Tech Day, Hackathon en Game Battle. Driehonderd vo-studenten krijgen tijdens de Tech Day masterclasses om hierna in teams innovatieve oplossingen te bedenken voor de Regio Deal. De plannen worden aansluitend gepitcht voor een jury. Parallel is er een Hackathon met honderd scholieren van verschillende scholen (mbo en hbo). Zij gaan ook aan de slag met een vraagstuk dat aansluit bij de regio. Onder leiding van experts worden ze uitgedaagd om een idee concreet uit te werken naar een prototype. Digital Days wordt afgesloten met een 24-uurs Game Battle waar studenten in competitieverband gamen. Bij alle onderdelen strijden de studenten voor een award en andere prijzen.

ICT Campus wil met Digital Days scholieren laten ervaren wat ze met de (toekomstige) ict-opleiding kunnen doen door aan de slag te gaan met praktijkopdrachten. Digital Days wordt georganiseerd om jongeren te enthousiasmeren voor ICT én te behouden voor de regio. ICT Valley organiseert het evenement, onder de vlag van ICT Campus, en samen met andere ICT Campus-convenantpartners, waaronder HSO, Hillstar, Rabobank, Christelijke Hogeschool Ede, ROCA12, Knooppunt Techniek en Regio Foodvalley. InfoSupport is net als de afgelopen jaren hoofdsponsor.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.