NCS3 scoort met crash-course in cybersecurity

Computable Awards 2020, categorie Opleiding & Training

cybersecurity

De omvang en ernst van de digitale dreiging in Nederland zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Om deze dreiging het hoofd te kunnen bieden, groeit de vraag naar jonge cybertalenten. Hiervoor organiseert de Cyber Security Raad in samenwerking met dcypher de National Cyber Security Summer School (NCS3). Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om NCS3 te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

De NCS3 is een crash-course in cybersecurity, die deelnemers introduceert in zowel de technische als de niet-technische aspecten van het werkveld. De NCS3 is gericht op studenten met interesse in cybersecurity, maar een specifieke achtergrond in cybersecurity is geen vereiste voor deelname. Onderdeel van het programma zijn onder andere webinars van vooraanstaande cybersecurity-experts, die ook optreden als mentoren voor deelnemers. Door te laten zien wat er speelt in de publieke, private en academische sectoren geeft de NCS3 deelnemers een duidelijk beeld van hoe een carrière in cybersecurity eruit kan zien.

Tijdens de National Cyber Security Summer School (NCS3) week van 2019 deelden cybersecurity-experts van publieke, private en academische instellingen hun kennis vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken. Ruim zestig gevorderde studenten die geïnteresseerd zijn in het brede veld van cybersecurity namen deel en werden ook uitgedaagd te concurreren om een advies te formuleren voor de Nederlandse Cyber Security Council (CSR), de onafhankelijke adviesraad van de overheid. De CSR Challenge is een wedstrijd waarbij de deelnemers, ingedeeld in zeven groepen, samenwerken om een cybersecurity beleidsadvies te formuleren voor de CSR. Een professionele onafhankelijke jury benoemt de winnaar van de wedstrijd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.