Atos scoort triple A-score in ESG en nominatie

Computable Awards 2020, categorie Service Integrator

Bulls eye, triple a, roos, darts, darten

Atos heeft een triple A-score gekregen in de ESG (Environmental, Social, Governance)-ranglijst van Morgan Stanley Capital International (MSCI). Atos neemt hiermee een positie in de top vijf in van bedrijven die actief zijn in de internationale it- en softwaresector en is één van de 104 organisaties die zijn geëvalueerd als onderdeel van de MSCI ACWI Index. In 2019 verkreeg Atos een triple A-score van MSCI in een ranking die varieerde van triple A tot triple C. Atos heeft deze score sinds 2017 weten te handhaven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Atos te nomineren in de categorie Service Integrator.

MSCI ESG Research verricht MSCI ESG-metingen bij internationale publieke organisaties en een aantal bedrijven op een schaal van AAA (leider) tot CCC (achterblijver), op basis van de mate waarin zij blootstaan aan industrie-specifieke ESG-risico’s en hun vermogen deze risico’s te adresseren in vergelijking met andere spelers in hun sector.

Morgan Stanley Capital International (MSCI) is één van de organisaties die de ESG-activiteiten van duizenden organisaties uit alle delen van de wereld analyseert. Dit doet zij om een beeld te krijgen van de veerkracht die bedrijven hebben als het gaat om aan ESG gerelateerde financiële risico’s die zich op lange termijn kunnen voordoen. Dit jaar heeft MSCI besloten de resultaten van alle organisaties die onderdeel zijn van de index openbaar te maken. Deze uitkomsten worden wereldwijd door ruim 1300 investeerders gebruikt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.