Nominatie voor CGI voor Young Talent Days

Computable Awards 2020, categorie Service Integrator

talent

CGI opende vrijdag 7 februari 2020 zijn deuren in Rotterdam voor scholieren die zich willen voorbereiden op hun toekomst. Ongeveer honderd scholieren werden die dag welkom geheten bij CGI met als doel ze enthousiast te maken voor exacte vakken en technische profielen. CGI biedt scholieren workshops op het gebied van datavisualisatie, gamification, robotics, cybersecurity en UX design. De scholieren kunnen hierdoor met veel verschillende technische innovaties kennis maken en zelf ondervinden hoe leuk dit vakgebied is. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om CGI te nomineren in de categorie Service Integrator.

Directeuren van 35 Nederlandse ict-bedrijven, waaronder CGI, hebben eind vorig jaar het kabinet opgeroepen vaart te maken met het toevoegen van digitale vaardigheden aan de lesstof van het basis- en middelbare onderwijs. Zij roepen middels een brandbrief via NLdigital de Tweede Kamer en het kabinet op om op korte termijn digitale geletterdheid toe te voegen aan het nieuwe onderwijscurriculum. De ondertekenaars van de brandbrief noemen het gebrek aan digitale vaardigheden een maatschappelijk probleem, dat zo snel mogelijk opgelost moet worden. Ze wijzen erop dat er in Nederland ‘veel te weinig digitale vaardigheden’ zijn, terwijl we aan de vooravond staan van het digitaliseren van de BV Nederland.

CGI organiseert zijn Young Talent Days op al zijn locaties in Nederland. 19 december 2019 was de kick-off in Maastricht. Na Rotterdam op 7 februari worden later dit schooljaar nog Young Talent Days georganiseerd in Arnhem, Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Op deze manier wil CGI dit jaar totaal duizend scholieren enthousiast maken voor digitalisering.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.