Nominatie OGD voor beheer Heemstede en Bloemendaal

Computable Awards 2020, categorie Service Integrator

Dit artikel delen:

De gemeenten Heemstede en Bloemendaal hebben hun gezamenlijke ict-omgeving ondergebracht bij OGD ict-diensten. De gemeentes gaan zich richten op digitalisering en de regie van de ict-omgeving. Daarom hebben ze ervoor gekozen om het beheer uit te besteden. Het vierjarige contract vertegenwoordigt een waarde van bijna 4,5 miljoen euro en kan maximaal drie keer met een jaar worden verlengd. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om OGD ict-diensten te nomineren in de categorie Service Integrator.

OGD implementeert een nieuwe, virtuele werkplek op basis van Citrix bij de gemeenten. Ongeveer 365 medewerkers verdeeld over Bloemendaal en Heemstede zullen gebruik gaan maken van deze nieuwe virtuele werkplek. De applicaties van de gemeentes zullen hierdoor overal, altijd en vanaf elk device toegankelijk zijn voor haar medewerkers. Ook krijgen de werknemers constante ict-ondersteuning van de servicedesk van OGD.

De ict-dienstverlener draait de benodigde server- en netwerkinfrastructuur op zijn eigen IaaS-platform. Dit platform moet de gemeenten meer inzicht en flexibiliteit bieden. Zo houden de gemeenten grip op de kosten en kunnen zij flexibel op- en afschalen in het aantal gebruikers en applicaties. Het is de bedoeling dat voor november 2019 de migratie plaatsvindt zodat vanaf dan het beheer voor minimaal vier jaar kan worden uitgevoerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.