PQR scoort met flexibele capaciteit bij Barneveld

Computable Awards 2020, categorie Service Integrator

PQR heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Barneveld voor het leveren, implementeren en beheren van de nieuwe it-omgeving. De totaaloplossing die PQR de gemeente biedt bestaat uit een private IaaS-omgeving voor de datacenters van de gemeente, met onder andere nieuwe servers, storage, het core-netwerk en een vdi-werkplekoplossing. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om PQR te nomineren in de categorie Service Integrator.

PQR werkt in Barneveld op basis van PQR Flexible Capacity. Deze nieuwe dienst is gebaseerd op het pay-per-use-concept van HPE Greenlake. PQR won de aanbesteding mede door de grote mate van flexibiliteit die het kan bieden. Zo maakt de gemeente Barneveld straks dankzij PQR Flexible Capacity gebruik van een schaalbare infrastructuur, waarbij ze alleen betaalt voor het daadwerkelijke gebruik.

Gemeente Barneveld verwacht dat het overgrote deel van de applicaties die nu gebruikt worden binnen nu en vijf jaar als SaaS-dienst wordt aangeboden. Omdat PQR zowel levering, implementatie als beheer van de nieuwe it-omgeving voor zijn rekening neemt, kan de transitie vlekkeloos verlopen. Daarnaast worden het platform en alle applicaties continu gemonitord en geüpdatet. In de toekomst zullen de gemeente Barneveld en PQR ook de mogelijkheden van ontsluiting naar de public cloud onderzoeken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.