25-jarige isp DataWeb krijgt ‘oeuvre’-nominatie

Computable Awards 2020, categorie Services

Dit artikel delen:
25-jarig jubileum

Een succesvolle studieopdracht van vier studenten van de Haagse Hogeschool betekende in 1994 het begin van internet service provider (isp) DataWeb. Vanuit een zolderkamer werden de eerste zakelijke internetverbindingen tot stand gebracht. Inmiddels 25 jaar verder heeft DataWeb een uniek kantoor in het historische oude centrum van Voorburg en levert en beheert het bedrijf internet en netwerkverbindingen voor bedrijven als Adidas, VolkerWessels en de Politie. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om DataWeb te nomineren in de categorie Services.

In 1994 begon DataWeb met het aanbieden van commerciële toegang. Dat ging via een inbelverbinding. Al snel volgde isdn en dsl en kon men bellen én internetten tegelijk. De laatste jaren maken we een explosieve vraag naar data mee en inmiddels zijn isdn en dsl op hun retour. Bedrijven zijn meer en meer afhankelijk van een goed bedrijfsnetwerk en supersnel internet op de werkvloer. De manier van werken is veranderd en de datahoeveelheden en bandbreedtes groeien. De complexiteit van netwerken en het belang van uptime is hierdoor toegenomen. Bedrijven met verschillende vestigingen kunnen nu bijvoorbeeld hun netwerken aan elkaar koppelen met mpls, waardoor één betrouwbaar, kosteneffectief communicatienetwerk voor data en spraak wordt gecreëerd. Daarnaast kunnen bedrijven er met een vrrp-oplossing zeker van zijn dat hun verbinding werkt, iets wat 25 jaar geleden nog ondenkbaar was.

Als kleinste van de grote aanbieders helpt DataWeb de midden- en grootzakelijke markt met oplossingen op maat die bij andere providers niet mogelijk zijn. Kwaliteit, betrouwbaarheid en een langetermijnrelatie met de klant zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat de eerste grote klanten als ANWB, American School of the Hague, en Het Nederlands Dagblad na 25 jaar nog steeds op DataWeb vertrouwen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.