Notilyze scoort met analytics as a service

Computable Awards 2020, categorie Services

Analytics

Het doel van Notilyze is het ondersteunen van organisaties met data analyse, op zo’n manier dat de organisatie ook daadwerkelijk meer data-driven wordt. Het doet dit door analytics as a service aan te bieden. Dit gebeurt via het Analytics Platform dat gebouwd is op de technologie van SAS. Klanten kunnen zelf bepalen in welke mate zij deze dienst af willen nemen. Het is mogelijk om alleen een abonnement op het platform af te sluiten, maar Notilyze biedt ook servers aan waar het platform op gedraaid kan worden en assisteert in het maken van dashboards of meer geavanceerde analyses. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Notilyze te nomineren in de categorie Services.

De dienst die Notilyze biedt, is het Analytics Platform dat gebaseerd is op SAS. Notilyze heeft opties om naast het platform ook de server te leveren, databases te koppelen en api’s mee te leveren waardoor de data naar binnen wordt gehaald of verder wordt gestuurd. Hiermee biedt Notilyze de analytics life cycle van A tot Z aan en is het voor de klant ‘plug and play’. Op deze manier biedt Notilyze ‘analytics as a service’ aan. De klant betaalt enkel voor inzichten, zonder zich druk te hoeven maken wat er allemaal ‘onder water’ gebeurt. Dit betekent dat de klant de input levert en Notilyze output terug levert.

Door dit model bedient Notilyze klanten van elke grootte, zonder dat deze klanten zich druk hoeven te maken over de gehele gereedschapskist die SAS biedt. Ook hoeft de klant zelf niet direct een grote investering te doen zonder te weten wat de waarde gaat worden, maar afhankelijk van haar positie op de data maturity scale kan Notilyze starten met een klein inzicht en dat naar wens uitbreiden. Een bijkomend voordeel is dat de klant zelf geen data scientists in huis hoeft te halen om te starten met data monetization. Notilyze is met haar dochteronderneming SaasNow ook uniek in het aanbieden van een omgeving die volledig in de cloud kan worden geoperationaliseerd. Een server kan binnen vier uur worden opgezet en SAS software updates kunnen binnen een dag worden doorgevoerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-07T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.