VMware Tanzu scoort met Application Service

Computable Awards 2020, categorie IaaS & PaaS

Open source cloud

VMware Tanzu Application Service is één van de belangrijkste commerciële distributies van het open source paas-platform Cloud Foundry. VMware Tanzu, dat voorheen Pivotal heette, is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van het open source-platform. VMware Tanzu zet zelf ook sterk in op de integratie van containers en orkestratie-tool Kubernetes. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om VMware Tanzu te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

VMware Tanzu is in de open source paas-gemeenschap geen onbekende. Het relatief jonge bedrijf is voortgekomen als een spin-off van EMC en VMware in 2012. Het houdt zich bezig met het leveren van onder meer cloudplatformhosting, het creëren van ontwikkelomgevingen voor applicaties, containers, microservices en overige diensten die de digitale transitie en positie van grootzakelijke bedrijven moeten verbeteren. Denk hierbij aan het verbeteren van de ervaring met de eigen klanten, kostenreductie en het verbeteren van de (infrastructuur)security.

De belangrijkste oplossing die VMware Tanzu biedt, is de eigen distributie van Cloud Foundry. De VMware Tanzu-versie van dit open source paas-platform heet VMware Tanzu Application Service. De commerciële distributie richtte zich in eerste instantie op het ontwerpen van applicaties, maar is in de afgelopen jaren flink uitgebreid met functionaliteit. Vooral met eigenschappen die niet in de open source-versie terug te vinden zijn, bijvoorbeeld voor het kunnen draaien van Windows-applicaties die in .Net zijn geschreven. Daarnaast kan je denken aan andere oplossingen waarmee Cloud Foundry nog niet echt mee uit de voeten kan, zoals databases en message queues. VMware Tanzu Application Service gebruikt de Cloud Foundry-tool Bosch om de verbindingen naar de diverse multicloudomgevingen te realiseren. De volgende stap van de ontwikkeling van het platform was de introductie van containers en later ook de hiervoor ontwikkelde open source service-orkestratietool Kubernetes.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-10T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.