WorldStream scoort met elastisch netwerk

Computable Awards 2020, categorie IaaS & PaaS

Software-defined networking

WorldStream biedt volledige iaas-hostingfunctionaliteit op edge datacenter PoP-locaties in WorldStream’s wereldwijde netwerkbackbone met 10 Tbps aan beschikbare bandbreedte. WorldStream heeft zijn WorldStream Elastic Network eind eerste kwartaal 2020 gelanceerd. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om WorldStream te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Het sdn-netwerk maakt gebruik van ethernet virtual private network) en virtual extensible lan-technologie. Een cruciaal innovatief element van dit software-defined netwerk is de door WorldStream ontwikkelde sdn-controller. Deze zal fungeren als ‘het brein' van het wereldwijde sdn-netwerk. Het WorldStream Elastic Network ademt flexibiliteit. Dat is terug te zien in de flexibele wijze waarop de iaas-infrastructuur regionaal en internationaal kan worden uitgerold, in de mogelijkheid om it-resources onderling met elkaar te verbinden en ook het feit dat er ad hoc en realtime workloads kunnen worden verplaatst van het ene fysieke datacenter naar het andere. Deze elasticiteit sluit aan bij de hybride cloudbehoeften van mkb, enterprises, cloud service providers, system integrators en managed service providers.

Het groeiende aantal iaas-resources dat via het software-defined netwerk zal worden aangeboden, bestaat in eerste instantie uit bare metal hardware, cloud instances, vitual macghines en cybersecurityoplossingen. Het software-defined-karakter van het netwerk en de intelligentie die is ingebouwd in de sdn-controller zorgen ervoor dat gebruikers daarnaast ook workloads ad hoc en realtime van het ene fysieke datacenter naar een andere datacenter locatie kunnen verplaatsen.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.