Cumulus Networks scoort met Linux-besturingssysteem

Computable Awards 2020, categorie Software / SaaS

Cumulus Networks heeft een Linux-besturingssysteem ontworpen voor industriële netwerkschakelaars met als doel netwerkoplossingen te bieden voor (grote) datacenters, cloudcomputers en bedrijfsomgevingen. Het bedrijf initieerde in 2012 het open network install environment project (ONIE), waarmee open networking zoals we het nu kennen, ontstond. Cumulus Linux was kort daarop het eerste open netwerk-besturingssysteem dat beschikbaar kwam voor bare-metal switches. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Cumulus Networks te nomineren in de categorie Software / SaaS.

Alles bij Cumulus is geënt op openheid en keuzevrijheid. Het Linux-besturingssysteem is beschikbaar voor ieder type klant, ongeacht de grootte van het bedrijf. Cumulus certificeert de werking van Cumulus Linux voor alle switches op de Hardware Compatibility List (HCL), die het bedrijf zelf allemaal test. Alle platforms op de HCL worden geleverd met ONIE, de open installatieomgeving voor netwerk-switches van bare metal. Het Cumulus Linux-besturingssysteem ondersteunt meerdere fabrikanten, merken en platformen van diverse snelheden. Dat is bewust zo ontwikkeld, zodat diverse datacenters in hun behoeften kunnen worden voorzien.

Naast Cumulus Linux-besturingssysteem biedt het softwarebedrijf ook Cumulus NetQ. Deze add-on optie verzamelt realtime inzicht in overlay- en underlay-netwerken. NetQ is uiterst schaalbaar en beschikt over een moderne toolset voor netwerkbewerkingen. De geleverde inzichten geven bovendien informatie over de gezondheid van een datacenter, de container, de virtuele machine, host, switch en zelfs een poort. Hierdoor is, net als bij Cumulus Linux, een NetDevOps-aanpak mogelijk. Daarnaast is NetQ beschikbaar als cloudservice, met 24x7 beveiligde toegang.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.