Ilionx scoort nominatie met Woningvoorspeller

Computable Awards 2020, categorie Software / SaaS

toekomstvoorspelling

Woningbouwplannen moeten zo efficiënt mogelijk worden ingericht, waarbij oog is voor de behoeften van de inwoners. Daarnaast is wegens het tekort aan bouwgrond de optimale mix van woningen belangrijk. Het combineren van openbare en gemeentelijke data en het daarop loslaten van voorspellende modellen, zorgt voor een betere invulling van huisvestingsplannen. Zo doet de Woningvoorspeller van ilionx voorspellingen op basis van onder andere geografische data, data van het Kadaster en gemeentelijke data. De oplossing kan vervolgens de optimale mix van woningen bij de aanleg van nieuwe wijken bepalen. Op straatniveau kan zelfs worden gespecificeerd hoeveel en welk type woningen het beste passen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om ilionx te nomineren in de categorie Software / SaaS.

Gemeenten hebben met de Woningvoorspeller zicht op de verhuisstromen binnen een gemeente, het gedrag van de verschillende leeftijdsgroepen en het type woningen waar mensen na verloop van tijd naar verhuizen. Verhuist het gros van de inwoners in een bepaalde leeftijdscategorie naar twee-onder-een-kapwoningen, of gaan ze voor vrijstaande woningen? En welke steden of dorpen kunnen de grootste toe- of afname van inwoners verwachten? Op deze manier besparen gemeenten niet alleen tijd en kosten, maar speelt de Woningvoorspeller in op de uitdagingen waar zij vandaag de dag tegenaan lopen.

De Woningvoorspeller is zo gemaakt dat de eigen data van iedere gemeente aan openbare data gekoppeld wordt. Binnen de saas-oplossing kan de data van de diverse bronnen worden ververst, waardoor gemeenten blijven profiteren van verbeteringen en innovaties. De Woningvoorspeller voldoet aan alle door de AVG-wetgeving gestelde eisen met betrekking tot privacy en veiligheid. De oplossing is tot stand gekomen door een samenwerking met de gemeente Zuidhorn. Hierdoor sluit de Woningvoorspeller naadloos aan bij de behoeften en wensen van gemeenten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.