Tableau Software scoort met ai in Explain Data

Computable Awards 2020, categorie Software / SaaS

Data analytics

Met het ai-gedreven Explain Data brengt Tableau Software data analytics naar een heel nieuw niveau, door de waarde van specifieke datapunten weer te geven én uit te leggen. Het identificeert niet alleen opvallende datapunten, het laat ook zien waarom deze eruit springen aan de hand van geavanceerde statistische algoritmen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Tableau Software te nomineren in de categorie Software / SaaS.

Klanten kunnen een datapunt selecteren waarover zij meer willen weten en krijgen direct mogelijke verklaringen op basis van gegevens die al zijn verbonden met Tableau. Zonder complexe gegevensmodellen of data science-expertise kan iedereen direct door ai aangedreven inzichten over zijn data blootleggen. Dit bespaart analisten tijd door handmatige beoordeling van alle mogelijke verklaringen te elimineren en inzichten geautomatiseerd naar boven te halen.

Explain Data vermindert ook het door menselijke vooroordelen veroorzaakte risico op fouten die analyses kunnen beperken. Als iemand gevraagd wordt een datagedreven antwoord te geven op een vraag, dan moet die persoon zijn analyse vaak beperken tot een reeks vooraf bepaalde hypothesen. Explain Data evalueert automatisch elke dimensie in de dataset en maakt het mogelijk voor iedereen om verborgen inzichten te vinden. Explain Data vergroot iemands vaardigheden en inherent begrip van de data met geavanceerde statistische technieken die anders alleen aan deskundigen zouden zijn voorbehouden. Omdat Explain Data opvallende datapunten niet alleen aanwijst, maar ook uitlegt maakt Tableau het nu nog makkelijker om data te benutten, ongeacht de ervaring van de gebruiker.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.