Zivver scoort met datalek-preventie

Computable Awards 2020, categorie Software / SaaS

Dit artikel delen:
cybersecurity

Zivver biedt saas-oplossingen die organisaties helpen datalekken te voorkomen en compliant te zijn aan privacywetgeving bij het gebruik van e-mail en het delen van bestanden. Zivver doet dit door te helpen menselijke fouten te voorkomen voor het verzenden, best-in-class encryptie te bieden tijdens het verzenden, te zorgen voor authenticatie, de mogelijkheid om berichten terug te trekken en uitgebreide logging, na het verzenden. Daarnaast helpt Zivver ‘oude’ communicatiemiddelen als fax, brieven en koeriers overbodig te maken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Zivver te nomineren in de categorie Software / SaaS.

In de afgelopen twee jaar heeft Zivver meer dan 2300 organisaties beveiligd, waaronder 30 procent van de Nederlandse ziekenhuizen en gemeenten, maar ook grote partijen als de Raad voor de Rechtspraak, Achmea en het Openbaar Ministerie. De klanttevredenheid is hoog (NPS >40, Gartner Peer Insights 4.8/5). Inmiddels is Zivver buiten Nederland actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Zivver is ontworpen om datalekken te voorkomen door gebruikers in staat te stellen om informatie veilig te delen. Zivver waarschuwt gebruikers tijdens het typen voor de aanwezigheid van gevoelige informatie, onvoldoende beveiligingsmaatregelen of ongebruikelijke ontvangers. Daarnaast biedt Zivver eersteklas encryptie, die verder gaat dan die van Microsoft of Google omdat Zivver niet de ‘keys’ tot de bestanden bewaard. Hierdoor is het bericht echt veilig. Ten derde biedt Zivver out-of-the-box sterke authenticatie via bijvoorbeeld sms, zodat alleen de beoogde ontvanger bij het bericht kan. Als gebruikers toch een fout hebben begaan, kunnen zij hun bericht intrekken en zien wie het gelezen en doorgestuurd heeft. Logging en analyse helpen organisaties risico's te identificeren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.