Cisco scoort nominatie met Smart Licensing

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

Licentie

Cisco beschikt over een software defined access-architectuur waarbij functionaliteit softwarematig wordt toegevoegd op basis van een nieuw licentiemodel.Dit nieuwe en flexibele softwarelicentiemodel Smart Licensing vereenvoudigt de manier waarmee organisaties netwerkfunctionaliteit via licenties activeren en beheren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Cisco te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Wat houdt het nieuwe licentiemodel in? In de oude situatie kocht een organisatie een Cisco-switch met bijbehorende product activation key (pak)-licenties. Deze pak-licenties stonden op naam van diegene die ze inkocht en waren specifiek gekoppeld aan de gekochte hardware. Zeker in grote organisaties leidde dit in de loop ter tijd tot enorme aantallen licenties, waarover op den duur een goed overzicht en inzicht ontbrak. Ook namen personen die de licenties hadden ingekocht bij een baanwissel de licenties mee.

Nu worden licenties na aanschaf direct in een smart account uitgeleverd. Dit is vergelijkbaar met een online bankrekening, waar gebruikers softwarelicenties kunnen opslaan, beheren, activeren en faciliteren over de gehele organisatie. Licenties zijn niet langer gekoppeld aan hardware, waardoor men bij hardwarevervanging geen licenties meer hoeft af te nemen. Cisco voert alle major, minor software updates en upgrades immers door op licentieniveau via het smart account waardoor de klant altijd voorzien is van de meest actuele functionaliteit. De transformatie omvat dus Smart Licensing en Smart Accounts voor een gestroomlijnde inkoop- en software-administratie, welke volledig aansluit bij het gebruik en toepassing van het licentiemodel.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.