Google scoort met Nederlandse datacenteruitbreiding

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

Google breidt zijn datacentercapaciteit in Nederland verder uit. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en breidt het bestaande datacenter in Eemshaven verder uit. De expansie in Eemshaven komt bovenop de uitbreiding die in 2018 reeds werd aangekondigd. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Google te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

De bouwfase zal gemiddeld duizend mensen per dag, per locatie, werk bieden. Eenmaal operationeel zullen er in Eemshaven in totaal 350 en in Agriport 125 mensen werkzaam zijn. Met de uitbreiding van de datacentercapaciteit in Nederland gaat een investering van ruim één miljard euro gepaard. De totale investering van Google in datacenters in Nederland sinds 2016 komt daarmee uit op 2,5 miljard euro.

Google streeft ernaar het energieverbruik van het datacenter te matchen met 100 proecnt hernieuwbare energie. Sinds 2017 matcht Google het energieverbruik in alle faciliteiten met een 1:1 aankoop van duurzame energie. Dit betekent dat Google voldoende elektriciteit heeft van windturbines en zonnepanelen om het energieverbruik te dekken. In Nederland heeft Google in totaal vier van dergelijke power purchase agreements die ongeveer 130 MW aan stroom genereren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.