HPE scoort met overgenomen Scytale-technologie

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

Authenticatie security log in

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft Scytale overgenomen, een jong bedrijf dat authenticatie over it-infrastructuren heen wil vereenvoudigen. HPE verwacht dat de overname helpt bij de totstandkoming van beveiligde open edge-to-cloud-platformen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Hewlett Packard Enterprise te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

HPE zet de technologie van Scytale in bij de ontwikkeling van open edge-to-cloud-architecturen. Edge-to-cloud betekent de verwerking in de cloud van gegevens die zijn gegenereerd door mobiele apparaten, sensoren en andere iot-apparaten. Volgens HPE zijn de huidige beveiligingsmodellen ontoereikend om deze gegevensoverdracht goed te beveiligen. Ze zijn meestal gebaseerd op verouderde en leveranciersgebonden technologie en kunnen niet overweg met de dynamische wijze waarop apparaten tegenwoordig hun gegevens versturen, zoals via api’s en it-containers.

Scytale levert toepassingen voor service identity management, het beheer van toegangsrechten en policies die ervoor zorgen dat applicaties en databronnen alleen door bevoegde systemen benaderbaar zijn. Vooral in complexe ict-omgevingen, bijvoorbeeld waarbij een organisatie gebruikmaakt van zowel de cloud, containertechnologie als lokale infrastructuur, is integraal service identity management lastig. De tools van Scytale ondersteunen ontwikkelteams die verantwoordelijk zijn voor beveiliging over de ict-infrastructuren heen, bij het op orde brengen van dergelijke authenticatie en het versnellen van de invoering ervan.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.