Interxion scoort nominatie met Metroconnect-verbinding

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

Bedrijven op Schiphol kunnen via een 100 Gbit/s-verbinding koppelen met een van ‘s werelds belangrijkste internetknooppunten, hemelsbreed vijftien kilometer verderop. Datacenterleverancier Interxion heeft met deze razendsnelle verbinding zijn locatie AMS9 op het Amsterdam Science Park, virtueel uitgebreid naar zijn locatie AMS3 op Schiphol-Rijk. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Interxion te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

AMS9 is het oude Sara-datacenter op het Amsterdam Science Park. Het is een van de eerste Nederlandse datacenters en een belangrijk internetknooppunt. Interxion nam de locatie in 2017 over van Vancis, waarna het datacenter werd gerenoveerd en gemoderniseerd. Meer dan 170 aanbieders van webconnectiviteit zijn in het pand gevestigd. Onder hen bevinden zich internetserviceproviders, breedbandaanbieders en internet-exchanges, zoals de AMS-IX.

Door de nieuwe 100 Gbit/s-verbinding kunnen bedrijven op Schiphol in dezelfde mate profiteren van de virtuele nabijheid van de partijen die zijn gevestigd in AMS9 op het Amsterdam Science Park. Voor Interxion is het bovendien een manier om meer klanten te bedienen zonder dat de leverancier daarvoor AMS9 fysiek hoeft uit te breiden. Interxion noemt de nieuwe supersnelle verbinding tussen Science Park en Schiphol-Rijk de Metroconnect-verbinding. De pingtijd van deze verbinding, de tijd die een signaal nodig heeft om tussen de locaties heen en weer te komen, bedraagt 0,43 milliseconde, ofwel 0,00043 seconde. Met een capaciteit van 100 Gigabit per seconde kan elke seconde ruim vier uur Netflix-content in hd-kwaliteit over de lijn streamen, berekende de datacenterleverancier.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.