Fox-IT scoort nominatie met Fox Crypto DataDiode

Computable Awards 2020, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:

Twee voordrachten van Fox-IT deden het heel goed in de categorie Security & Digital Forensics. Ten eerste was dat de hoogste mogelijke kwalificatie die Fox Crypto DataDiode heeft ontvangen, maar ook deed Fox-IT het goed met zijn onderzoek naar de ransomware-aanval op de Universiteit Maastricht. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Fox-IT te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft de Fox Crypto DataDiode van Fox-IT de beveiligingswaarde ‘Zeer Geheim’ toegekend. Deze hoogst mogelijke kwalificatie betekent dat de Fox Crypto DataDiode door overheidsinstellingen ingezet mag worden voor informatie van de hoogst mogelijke vertrouwelijkheid. De Fox Crypto DataDiode verbindt twee netwerken met verschillende beveiligingsniveaus via een gegarandeerde eenrichting-verbinding. Dit voorkomt dat gegevens openlijk of in het geheim worden verstuurd van het veilige netwerk naar het onveiligere netwerk. Zonder de DataDiode worden documenten en bestanden meestal door middel van fysieke media zoals cd’s en usb-sticks verplaatst.

Veel organisaties bellen Fox-IT bij digitale onraad. Zo ook Universiteit Maastricht, toen zij december 2019, op de dag voor kerst, werd geconfronteerd met een verstikkende aanval van ransomware. Nadat de Universiteit stukje bij beetje de activiteiten weer kon hervatten besloten zij openheid te geven over wat er was gebeurd, om de lessen die zij leerden aan andere organisaties mee te kunnen geven. Hiervoor organiseerde de Universiteit Maastricht een symposium, waarin Fox-IT de universiteit bijstond in het verslag over hoe de aanval precies tot stand kwam, verliep en wat er daarna gebeurde met de systemen. Dit gebeurde op basis van het uitvoerige rapport dat Fox-IT schreef over deze aanval.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.