Sentia scoort met Journey to the Cloud

Computable Awards 2020, categorie Services

Dit artikel delen:
Cloud award

Sentia levert managed cloud-services aan klanten in Noordwest-Europa. Het bedrijf is met meer dan vijfhonderd medewerkers actief in Nederland, België en Denemarken. Sentia ontwikkelt, bouwt en beheert cloudoplossingen en -diensten voor bedrijfskritische applicaties, die klanten in staat stellen een ‘leidende positie in hun markten’ te veroveren. In Nederland richt Sentia zich op de ‘nationale top’ in onder meer financiële dienstverlening, retail, mediabedrijven en uitgeverijen, industry en utilities, zorg en onderwijs. De algemene jury van de Computable Awards 2020 nomineert Sentia in de categorie Services.

Sentia is een flexibele organisatie die zijn diensten bewust vanuit eigen land levert. Door eigenaarschap te nemen over de it van zijn klanten en tegelijkertijd sterk te investeren in de uitdagingen waar klanten in de toekomst mee te maken gaan krijgen, past Sentia ‘Lead the Way’ toe op de eigen diensten. Sentia heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in public cloud om klaar te zijn voor de uitdagingen die zijn klanten op dit gebied tegen gaan komen. Investeringen zijn gedaan in de acquisitie van onderscheidende organisaties, inhouse softwareontwikkeling en processen om met herhaalbaar succes organisaties te begeleiden in de ‘Journey to the Cloud’. Dit heeft geresulteerd in de positie van marktleider voor hybride cloud en applicatiemanagement en managed service providers. Met de overname van Ymor in 2019 is de laatste hand gelegd aan een datagedreven applicatiemanagement-aanpak die breekt met reactief, traditioneel it-beheer.

Het succes van de ‘Journey to the Cloud’ waarmee Sentia zijn klanten in projectmatige of operationele vorm begeleidt, wordt bepaald door drie kerncomponenten. Dat zijn de Sentia Cloud, de inzet van toonaangevende applicatiemonitoring-oplossingen en de automatiseringssuite Halloumi die onder andere sterk doorontwikkelde infrastructure-as-code templates voor Azure en AWS biedt. Binnen public cloud-omgevingen is veel automatisering beschikbaar, maar het afdwingen van configuratie, locatie, security en autorisatie dient normaliter met de hand te gebeuren. Bij Sentia zijn hiervoor templates beschikbaar en hun dienst draait om het weg-automatiseren van wijzigingen en incidenten en het focussen op implementeren van innovaties en nieuwe projecten die de business verder helpen. Door de hybride cloud en nieuwe applicatiemanagement-aanpak samen te brengen met innovatieve contractvormen en feitelijke, gemeten it-performance metrics, ontstaat een it-operatieaanpak waarbinnen geen twijfel meer kan bestaan over de toegevoegde waarde. Klanten zijn op zoek naar een dergelijke aanpak als ze vragen om een aanpak die hoog in de waardeketen staat.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-07T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.