Eneco zet Autotrader in voor digitale energiehandel

Computable Awards 2020, categorie Digitale Transformatie

Tennet controlcenter energienet

Handelen brengt veel geld met zich mee en elke kleine fout zal tot een enorm verlies leiden. Daarbij wordt handelen over het algemeen gedaan door echte handelaren, die veel ervaring hebben. Echter kunnen mensen niet constant handelen en een 24/7 bezetting brengt een enorme kostenpost met zich mee. Autotrader ondersteunt real-life traders van Eneco bij het sluiten van de posities bij het doen van transacties. Het levert de energieleverancier inmiddels 800.000 euro per jaar op. Het project ‘Digitale verstoring energiehandel met Autotrader’ van Eneco is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Transformatie.

Hetzelfde gedrag repliceren is meestal een uitdaging, omdat het veel herhalingen en serieuze validaties vereist. De belangrijkste uitdaging is de validatie, de gegevens zullen meerdere niveaus doorlopen, te beginnen met een bereikcontrole, nulcontrole, snapshotcontrole, gezondheidscontrole en de gevalideerde gegevens met de uiteindelijke positie. En nu is de extra verantwoordelijkheid om te controleren of de definitieve positiegegevens correct zijn gevalideerd en verzonden voor sluiting van de positie. Het is zo ontworpen dat als er een risico waargenomen wordt, het hele proces wordt beëindigd en monitoringwaarschuwingen naar alle belanghebbenden worden gestuurd om verdere maatregelen te nemen. Die zorgen ervoor dat de juiste transacties worden gedaan of niets, zij zorgen ervoor dat er geen enorm risico aan geld verbonden is.

Het verstoren van het handmatige handelsplatform kan alleen met enorme digitale vaardigheden. Er moet met de nieuwste technologieën worden gewerkt en overheersende kennis van het energiedomein is essentieel. Alleen dan kan digitaal hetzelfde worden bereikt als met handmatig handelen. Daarnaast moet gewerkt worden met een strikte fouttolerantie en is een hoge beschikbaarheid in het ontwikkelingsproces een must. De combinatie van zowel de nieuwste technologieën als domeinkennis komt voor Eneco dan ook terug in Autotrader. De core tech-stack omvat Azure Kubernetes Service, Eneco is een van de allereerste organisaties die dit gebruikt, Kafka en Python. De meeste architectuur zit in microservices, wat helpt om robuustheid, schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid te bereiken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.