Blanco scoort met KYC- en banking-platformen

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Bart van der Mark

Jurylid Bart van der Mark

Blanco ontwikkelt speciaal voor vermogensbeheerders technologie die het complete vermogensbeheer-traject van A tot Z automatiseert. Daarnaast biedt Blanco voor andere financiële instellingen technologie die complexe KYC-processen veel eenvoudiger maakt. Blanco telt ruim veertig medewerkers met achttien verschillende nationaliteiten. In de Benelux worden ruim 125 professionele klanten bediend, waaronder vermogensbeheerders, beleggingsfondsen, brokers en banken. Blanco heeft vier kantoren in twee landen. Onder andere KBC Venture Fund, Volta Ventures en Dutch Founders Fund participeren in Blanco.

Blanco biedt twee producten aan: een bancair platform voor vermogensbeheerders en een KYC-platform voor financiële instellingen. De eerste is een kant-en-klaar, cloud-based, bancair platform dat de complete vermogensbeheer-cyclus automatiseert, ISAE 3402 gecertificeerd. Daarmee wordt alles makkelijker en sneller, van onboarding van cliënten tot de effectenadministratie en rapportage. De technologie maakt vermogensbeheer minder complex, efficiënter en het verlaagt de kosten. Elke vermogensbeheerder, groot of klein, heeft daarmee een complete robo-advisor ter beschikking, waarbij men zelf degene blijft die alle beleggingsbeslissingen neemt. De tweede is gericht op de ultieme gebruikerservaring: KYC supersnel en zo eenvoudig mogelijk maken. Hiervoor helpt het om klanten hun blik op KYC te veranderen. In plaats van een wettelijke verplichting waaraan voldaan moet worden, ontstaat de ruimte om KYC te zien als een mogelijkheid om je cliënt écht te leren kennen. Immers, bedrijven die hun cliënten van binnen en van buiten kennen hebben de grootste kans om succesvol te zijn.

De aanpak van Blanco blijkt succesvol: na vijf jaar bedient het inmiddels 125 professionele klanten in de Benelux, waaronder vermogensbeheerders, beleggingsfondsen, brokers en banken. Deze klantengroep bedient ‘achterliggend’ zo’n twintigduizend relaties, tezamen goed voor een geadministreerd vermogen van ruim twintig miljard euro. Komende periode zal worden gebruikt om Blanco verder uit te rollen in heel Europa. Aangezien de volledig markt ongeveer negenhonderd miljard euro groot is, is Blanco ervan overtuigd dat het nog over voldoende groeipotentieel beschikt.

Juryoordeel

"Bij Blanco zijn ze overtuigd van de symbiose tussen mens en machine"

De financiële wereld verandert in een razendsnel tempo. Digitale diensten zijn geen ‘nice-to-have’ meer, maar een ‘must-have’ geworden. Techno-optimisten prediken het evangelie van de kunstmatige intelligentie, robo-advisors schieten als paddenstoelen uit de grond en wet- en regelgeving veranderd voortdurend. Het lijkt erop dat mensen in de financiële wereld volledig worden vervangen door robots. Maar bij Blanco denken ze dat het nooit zover zal komen: zij geloven dat de menselijke factor altijd van cruciaal belang zal blijven in finance. Bij Blanco zijn ze overtuigd van de symbiose tussen mens en machine. Technologie brengt efficiëntie en lagere kosten met zich mee, terwijl mensen zorgen voor vertrouwen en empathie. De slimme fintech-oplossingen besparen veel tijd en geld, en integreren dus ook altijd de menselijke factor.

Blanco’s KYC- en banking-platformen zijn volledig cloud-based en bieden significante voordelen in termen van versnelde client onboarding en agility. Blanco beschikt over een sterk team met veel ervaring in de business en met it en is zeer klantgericht. Inmiddels al een flink aantal positieve klantreferenties en meerdere awards binnengehaald. In de wereld van KYC en vermogensbeheer zijn de meeste technologie-oplossingen zeer specialistisch en automatiseren zij slechts een klein stukje van een omvangrijker proces. Blanco is de eerste partij die voor zowel KYC als vermogensbeheer het complete traject automatiseert. Daarbij maakt het gebruik van specialistische technologie-oplossingen van derden. Blanco is daarom een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2020 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.