BrainCreators scoort met machine learning en ai

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Sheila Gemin

Jurylid Sheila Gemin

BrainCreators, opgericht in 2016, helpt bedrijven om machine learning en deep learning zo goed mogelijk in te zetten in de meest uiteenlopende processen en combineert softwareproductie en consultancy. Het BrainMatter AI-datamanagementplatform is ontworpen om zo efficiënt mogelijk ai-oplossingen te produceren. De krachten van BrainMatter en IBM Power AI komen samen in de ai-sandbox-oplossing BrainPower. Voor de jury van de Computable Awards 2020 reden om BrainCreators te nomineren in de categorie Tech-startup.

BrainCreators wil dat het bedrijfsleven machine learning en ai omarmt en sneller in de praktijk toepast. Daarom heeft het bedrijf deze zomer de AI in Practice Academy opgericht. Executives en professionals leren kansen op het gebied van kunstmatige intelligentie herkennen. In Nederland zit veel kennis op het gebied van ai, maar vergeleken met andere landen weten we ideeën niet altijd even goed in praktijk te brengen. De trainingen bieden bruikbare handvatten om in de eigen organisatie aan de slag te gaan.

BrainCreators biedt ook het product BrainMatter, een enterprise ai-applicatieplatform. Dit combineert technologieën als active learning en machine-aided labeling om zo snel en flexibel mogelijk ai-projecten uit te rollen binnen grote organisaties. Bedrijven als Tata Steel, maar ook Rijkswaterstaat en VodafoneZiggo gebruiken het.

Juryoordeel

"Machine learning kan het verschil maken"

Deep learning is een wiskundig algoritme. Het systeem wordt steeds gevoed met nieuwe input, herkent een patroon en geeft bijvoorbeeld aan welke foutvariant het ziet. Een kwestie van continu trainen en bijstellen. En het is de mens die het systeem iets aanleert. De machine kan het niet zelf. Het is niet van ‘hier heb je de data en succes ermee’. Het begint met een probleem: er is bijvoorbeeld iets aan de hand in de productielijn wat je nog niet eerder, of in ieder geval niet op een efficiënte manier, hebt kunnen oplossen. Machine learning kan daarin een verschil maken, en BrainCreators dus ook.

Ervaring en senioriteit gecombineerd met emerging technologies, dat is BrainCreators. Het bedrijf weet heel goed de vertaling te maken van de mogelijkheden van ai naar de praktische toepassing in real estate, manufacturing en infrastructure. Het gebruik van ai in monitoring, controle en planning  verkleint de foutmarge, voorziet in voorspelbaarheid, realiseert kostenbesparing en zorgt voor een beperktere uitval. De nadruk die BrainCreators legt op de adoptie van ai in deze sectoren maakt het een organisatie met enorme potentie. BrainCreators is daarom volgens dejury van de Computable Awards 2020 een terecht genomineerde in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Sheila Gemin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.