Dutch Analytics scoort met ai operationeel krijgen

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Kees Tolsma

Jurylid Kees Tolsma

Dutch Analytics heeft een investering van twee miljoen euro opgehaald bij Global Founders Capital, een van de toonaangevende Venture Capital (VC) fondsen in Europa. Ook het Nederlandse bouwbedrijf BAM heeft deelgenomen aan de investeringsronde. Met de investering beoogt Dutch Analytics zijn team uit te breiden om hun softwareplatform Xenia verder te ontwikkelen. De software van Dutch Analytics helpt bedrijven om ai-algoritmes na ontwikkeling operationeel te maken, te beheren en te monitoren. Dutch Analytics zal tegelijkertijd het geld gebruiken om zijn klantenbestand in Europa en daarbuiten te laten groeien. Voor de jury van de Computable Awards 2020 reden om Dutch Analytics te nomineren in de categorie Tech-startup.

Dutch Analytics, opgericht in december 2016, is snel gegroeid en bestaat nu uit een team van bijna twintig, inclusief de drie medeoprichters. Het idee achter het Xenia-platform is ontstaan uit de ervaring dat veel bedrijven moeite hebben om ai-modellen operationeel te krijgen. Sterker nog, bijna 90 procent van alle ontwikkelde ai-modellen wordt nooit in gebruik genomen.

Veel organisaties ontwikkelen krachtige ai-algoritmes met substantiële waarde, maar ze hebben moeite om ze in gebruik te nemen. Het duurt gemiddeld een half jaar om een ai-model operationeel te krijgen en slechts 10 procent wordt dus succesvol geïmplementeerd. Veel modellen komen daarom nooit tot hun recht. Uiteindelijk voegen algoritmes alleen waarde toe als ze constant actief zijn en volledig geïntegreerd zijn met bestaande bedrijfsprocessen. Door een product aan te bieden dat dit probleem aanpakt, stelt Dutch Analytics zowel kleine als grote bedrijven in staat om hun artificial intelligence op een eenvoudige, schaalbare en veilige manier te gebruiken en te beheren.

Juryoordeel

"Dit is een goed voorbeeld van werken vanuit business outcome"

Met klanten zoals BAM heeft Dutch Analytics de waarde aangetoond die het dagelijks gebruik van ai-modellen voor bedrijven heeft. Xenia heeft zich reeds bewezen als fundament voor ai-toepassingen in conditiebewaking, beeldherkenning en voorspellend onderhoud. Artificial intelligence is en wordt steeds belangrijker voor de bouw- en onderhoudsindustrie. Met de opgehaalde investering wordt de waarde die Dutch Analytics heeft bevestigd voor BAM en andere bedrijven.

De jury gelooft sterk in het potentieel dat Xenia biedt voor de ai-markt wereldwijd. We zien in Dutch Analytics een ambitieus, jong bedrijf met een internationaal en multidisciplinair team dat klaar is om op het wereldtoneel succesvol te zijn. De flexibele oplossing is bijzonder geschikt voor zowel het mkb als large enterprises. Doordat Dutch Analytics goed focust op aandachtspunten bij het in gebruik nemen van nieuwe technologie en hier vervolgens ook goed op inspringt, wordt er een voorsprong gecreëerd op de concurrentie. Dit is dan ook wat ons betreft een goed voorbeeld van werken vanuit business outcome. Dutch Analytics is daarom een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2020 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Kees Tolsma
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.