SurePay scoort met financiële dienstverlening

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Peter Laanen

Jurylid Peter Laanen

SurePay is verzelfstandigd en is onderdeel geworden van Rabobank Groep. SurePay is ontstaan binnen Rabobank als corporate startup en levert diensten om betalingen veiliger te maken. Zo introduceerde het de IBAN-Naam Check. Door zelfstandig verder te gaan kan SurePay verder groeien als onafhankelijke dienstverlener aan banken, (semi-)overheden en andere bedrijven en organisaties, zowel in Nederland als in Europa. Voor de jury van de Computable Awards 2020 reden om SurePay te nomineren in de categorie Tech-startup.

SurePay is de uitvinder van de IBAN-Naam Check, die inmiddels bij ruim 95 procent van de online betalingen in Nederland de naam van de rekeninghouder checkt. Hierdoor is het betalingsgemak en de veiligheid voor consumenten en bedrijven enorm toegenomen. De klantenkring van SurePay in Nederland groeide tot ruim negentig bedrijven en organisaties. Zij maken, al dan niet via partners, gebruik van de IBAN-Naam Check om fraude en fouten in hun bedrijfsprocessen op te sporen. In totaal voerde SurePay in 2019 meer dan één miljard checks uit in online bankieren en meer dan tien miljoen checks voor bedrijven en organisaties. Het bedrijf introduceert binnenkort ook andere diensten om het betalingsverkeer veiliger te maken en fraude op te sporen.

Naar aanleiding van het succes in Nederland is SurePay benaderd door financiële instituten in het Verenigd Koninkrijk. In maart 2020 is daar de Confirmation of Payee ingevoerd, een wettelijke verplichting om consumenten meer zekerheid te geven dat zij hun betalingen naar de juiste ontvanger sturen. SurePay heeft daarom hoge verwachtingen qua groei in het Verenigd Koninkrijk. SurePay is als vendor betrokken bij de voorbereiding op de implementatie bij diverse banken. Het bedrijf is er trots op in Nederland en het Verenigd Koninkrijk de overheid te ondersteunen om Covid-19-tegemoetkomingen veilig, snel en naar de juiste personen en ondernemingen uit te betalen.

Juryoordeel

"Een goed idee dat de ruimte kreeg om te groeien"

Security staat hoog op de agenda van elk bedrijf en de investeringen in het fintech-segment zijn nog steeds groeiende. Daar speelt SurePay perfect op in. SurePay bewijst dat innovaties uit de eigen gelederen kunnen uitgroeien tot een succesvol bedrijf. SurePay begon met een goed idee, dat de ruimte kreeg om te groeien. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de verzelfstandiging van het bedrijf.

Ondanks alle positieve geluiden rondom het bedrijf en de technologie zelf, heeft de jury ook een kritiekpuntje. De jury is namelijk van mening dat het voor startups die onder een groot en bekend corporate label zoals Rabobank zijn opgetuigd, vaak makkelijker is om innovatief te zijn omdat er een stevige en stabiele basis is om te gaan bouwen. Evengoed zijn de prestaties van SurePay knap en daarom is deze startup een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2020 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Peter Laanen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.