App helpt patiënt Flevoziekenhuis met behandeling

Computable Awards 2020, categorie Digitale Innovatie

Patiënten ontvangen tijdens hun behandeltraject vaak heel veel informatie, die voor hen soms lastig te verwerken is. Het Flevoziekenhuis heeft daarom op de polikliniek Longziekten de Flevo Behandelcoach-app geïntroduceerd. Deze app biedt diverse handige functies waardoor patiënten de juiste informatie op het juiste moment krijgen, en zo goed voorbereid hun behandeling kunnen doorlopen. Het project ‘Flevo Behandelcoach-app’ van Flevoziekenhuis en Behandelcoach is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Innovatie.

De Flevo Behandelcoach-app geeft patiënten overzicht over al hun afspraken bij de poli en stuurt notificaties ter herinnering aan afspraken en eventuele voorbereidingen. De app biedt uitgebreide informatie - op maat - over het behandeltraject en bevat informatie over diverse onderzoeken en behandelingen met linken naar bijvoorbeeld folders en video’s. Patiënten kunnen met de app ook vragen noteren en het gesprek met de zorgverlener opnemen. Het gebruik van de Flevo Behandelcoach-app is eerst geïntroduceerd op de poli Longziekten.

Dit project was afwijkend van wat in de zorg doorgaans gebruikelijk is. Het betrof het introduceren van een ziekenhuisbreed communictieplatform (Behandelcoach) voor patiënten met het introduceren van een patiënten-app. De oplossing is bovendien als SaaS-service geleverd - nog niet gebruikelijk in de zorg - en de oplossing is ook nog eens aangesloten op het ziekenhuisinformatiesysteem. Het complicerende effect was niet zozeer de toegepaste technieken als wel het stakeholder management in goede banen te leiden. Uit gesprekken met patiënten is gebleken dat zij behoefte hebben aan informatie op het moment dat het relevant is. De smartphone is hiervoor een handig instrument.

Terug naar de overige genomineerden

Flevoziekenhuis | gebruikerservaringen | ingekort

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.